Fler artister 2018

Jan-Olof Andersson, Py Bäckman och Janne Bark, Henrik Widegren, Janneca & Caroline, Anna Stadling, Evelina och Eric.
Jan-Olof Andersson, Py Bäckman och Janne Bark, Henrik Widegren, Janneca & Caroline, Anna Stadling, Evelina och Eric.

Vi är stolta och glada över att nu kunna presentera de återstående sex artisterna som kommer att medverka den 21 juli på Visfestival Landskrona 2018!

Jan-Olof Andersson, som är en av våra största och skickligaste giganter inom visbranschen och som har tilldelats i stort sett alla priser och utmärkelser man kan få som visartist

Py Bäckman, som förmodligen är en av Sveriges mest kända sångerskor med ett förflutet i Raj Montana Band och som bl.a. skrivit såväl ”Stad i ljus” som alla Nordmans stora hits, och Janne Bark, som spelar med Ulf Lundell, men även spelat med Triad och en uppsjö av Sveriges mest kända artister.

Henrik Widegren, som är läkaren som gärna sjunger om patienter, doktorer och blindtarmsinflammationer.

Janneca & Caroline, som är en skönsjungande duo från Landskrona med finstämd musik som spänner från country till moderna visor.

Anna Stadling, som är en av våra mest etablerade sångerskor och låtskrivare och som samarbetat med bl.a. Lasse Winnerbäck, Lisa Nilsson, Annifrid Lyngstad och Olle Ljungström.

Evelina och Eric, som är en akustisk duo från Landskrona och Glumslöv och som kommer att servera såväl egenskrivna låtar, som covers på både svenska och engelska.

Läs mer om alla sex (och övriga medverkande artister) på Artister 2018!

De första artisterna 2018

Åsa Jinder, Ola Aurell, Frida Andersson, Skånska visor.
Åsa Jinder, Ola Aurell, Frida Andersson, Skånska visor.

Vi är stolta och glada över att nu kunna presentera de första fyra artisterna som kommer att medverka den 21 juli på Visfestival Landskrona 2018!

Åsa Jinder, som är en av våra mest folkkära och meriterade artister, riksspelman och innehavare av H. M. konungens medalj.

Ola Aurell, som etablerat sig som sjungande stå upp-komiker, ”geni” och ”den där sjuke jäveln”.

Frida Andersson, som korats till ”Årets kvinnliga artist 2013” i Finland, turnerat med Bo Kaspers Orkester och turnerat som soloartist i Kina.

Skånska visor, som är både musik och historia på en och samma gång, bjuder på skånska visskatter och brinner för att bevara ”gammelskånskan”.

Läs mer om alla fyra på Artister 2018!

Visfestival Landskrona 2018

Visfestival Landskrona 2018 går av stapeln den 21 juli.

Det blir — som tidigare år — en festival där gammal och ung publik från när och fjärran får möta viskonsten i alla möjliga konstellationer — från trubaduren med gitarr till flermannaband — med såväl lokala som rikskända artister och i alla möjliga former — från traditionellt till poppigt och jazzigt via nyskapande och oväntat.

Visfestival Landskrona 2018 ska fortsätta där Visfestival Landskrona 2017 och Visfestival Landskrona 2016 slutade — med ett starkt avtryck i visvärlden.