Artister 2019

Sofia Karlsson

Sofia Karlsson
Sofia Karlsson.

Sofia Karlsson är en unik artist, 4-faldigt grammisbelönad med stor integritet och alltid med största fokus mot musiken. Hon spelar mest på den akustiska konsertscenen, men rör sig fritt över olika genres i sin musik. Artister som Rebecca Törnqvist och Lisa Ekdal har skrivit musik till Sofia.

Sofia har genom åren turnerat över hela Norden och spelat för fullsatta konserthus och spelställen, tillsammans med andra musiker i olika kombinationer. Hon har också gjort bejublade konserter med Norrbottens Kammarorkester och Göteborgssymfonikerna. Hon har under åren mottagit prestigefyllda priser och utmärkelser, bl.a Dan Andersson-priset, Ulla Billquist stipendiet och även två danska Grammisar.

Till Visfestival Landskrona kommer Sofia tillsammans med gitarristen Mattias Perez.

Claes Virdeborn

Claes Virdeborn
Claes Virdeborn.

Claes Virdeborn — lundensisk vissångare. Tillhör de tandläkare som inte spelar golf, och har därför hunnit göra två album som spelats flitigt i P4. Uppträtt på Visfestivalen i Västervik två gånger. Haft egen föreställning på sex humorfestivaler i Lund, fd karnevalsgeneral i Lund mm. Claes brukar bjuda på visor med både komiska och berättande texter, förpackade i en slags musikalisk stand-up.

Skånska Dagbladet har tidigare beskrivit honom som ”smått unik i svensk underhållning efter Hasse å Tage”, medan Kvällsposten/Expressen konstaterat att han bjuder på ”ett pärlband av applådknipande inslag”.

Jenny Almsenius

Jenny Almsenius
Jenny Almsenius.

Jenny Almsenius är en av Sveriges bästa unga vissångerskor. Med sin gitarr och sitt munspel i bagaget har hon turnerat flitigt i både Sverige och Norge de senaste åren. Denna Göteborgsfödda artist hyllas mycket för sin starka scennärvaro. Jennys musik är en slags blandning av visa, pop och blues vilket ger ett helt eget uttryck, alltid med hennes varma röst i centrum. 2011 kom det kritikerrosade debutalbumet Sånt som brinner och 2016 släpptes uppföljaren Hjärtat slår mot asfalten

De som sett Jenny inta en scen kan inte sluta prata om den glöd, värme och magi som hon förmedlar med sin röst och sitt humoristiska och avslappnade sätt.

”Festivalbesökarna är bara att gratulera. En stund med en av Sveriges bästa unga vissångerskor kan bli magiskt. Behöver ni fler bevis så gå in på hennes hemsida och lyssna på Handen där hjärtat är.”, skrev Helsingborgs Dagblad vid ett tidigare tillfälle.

Jan-Olof Andersson

Jan-Olof Andersson
Jan-Olof Andersson.

Jan-Olof Andersson är en av våra största och skickligaste giganter inom visbranschen. Sångare, gitarrist, kompositör, studiomusiker, sång- och gitarrpedagog… Jan-Olof har tilldelats i stort sett alla priser och utmärkelser man kan få som visartist, t.ex. Svenska Vispriset, Årets traditionsbärare 2016, Ferlinsällskapets trubadurpris, Alf Hambes stipendium.

Jan-Olof är välkänd för sina djupdykningar i den svenska vistraditionen men också för sina egna sånger och tonsättningar. Han har medverkat i ett antal radio- och TV-program och har ett antal CD-inspelningar bakom sig, både egna och som studiomusiker.

”Hans framtoning är enkel och utan åthävor, nyanserad, mångfacetterad och med en total närvaro som trollbinder. Ta för er!”, har Sid Jansson beskrivit Jan-Olof.

Anna-Lena Brundin (konferencier)

Anna-Lena Brundin
Anna-Lena Brundin.

Vår glada konferencier på visfestivalen blir Anna-Lena Brundin. Kanske varvar Anna-Lena presentationerna av artisterna med ett eller annat stand-up-inslag. Anna-Lena, som är standup-komiker, författare och sångerska, debuterade som ena halvan av Nancy&Carina i teveprogrammet Daily Live i slutet av 80-Talet. Som ståuppkomiker medverkade hon i bland annat i Släng dig i brunnen. Hon har kommit ut med 12 böcker och 5 cd-skivor där hon tolkar Edith Piaf, sjunger argentinsk tango, country och jazz. För den yngre generationen är hon mest känd som mamman i julkalendern Mysteriet på Greveholm och som journalisten i filmen En man som heter Ove.